Logiken i kortfristiga företagslån | Ferratum Business Företagslån
<< Tillbaka till Bloggen
 • 2015-07-31
  företagslån, kredit företag

  Kortfristiga rörelsekapitalslån ökar i popularitet. De här alternativen gentemot traditionella banklån har kortare återbetalningstider och är vanligtvis på ett lägre belopp. Lånen gör det möjligt för mindre företag att få tillgång till det rörelsekapital de behöver snabbt för att växa. Men är dessa nya lån vettiga i ett finansiellt behov för mindre företag?

   

  Svaret är att det finns olika behov för olika företag. Ett större företag som behöver finansiell hjälp för ett nytt större kontor eller liknande har ett annorlunda behov än ett mindre företag som behöver ett rörelsekapital för att fylla på sitt lager. Att använda sig av ett traditionellt banklån som man betalar över en längre tid kan bli dyrare för den som behöver kapitalet en kort tid även om räntan är lägre.

   

  Den mest vanliga orsaken till företagslån är att få in ett rörelsekapital. Kortfristiga lån är en väldigt bra lösning för de många svenska företag som behöver finansiell hjälp.

   

  Vilka användningsområden har ett kortfristigt lån?

   

  En företagsägare kommer att möta olika situationer då ett kortfristigt lån är ett bättre alternativ än ett traditionellt banklån. Nedan har vi listat olika scenarion var det kan vara bra att ha tillgång till pengarna snabbt och när en kortare avbetalningstid är till en fördel för företaget.

   

  1. Inledande utgifter för ett projekt: Ett mindre företag kan ges möjligheten för större projekt med initiala kostnader som inte är möjliga, men då vinsten efter att ha gjort färdigt projektet är uppskattad att komma inom några månader. I det här fallet är ett lån med en snabb tillgång till pengarna och med en kortare avbetalningstid fördelaktigt för företaget. Pengarna kommer att vara tillgängliga snabbare och lånet kommer att kunna betalas när vinsten kommer in för att spara räntekostnader. Ferratum Business tar ingen avgift för förskottsbetalningar.

   

  1. Säsongsbehov av kassaflöde: Rörelsen kan bli låg speciellt på sommaren för en del företag. Ett kortfristigt lån kan hjälpa ett företag att fungera normalt under sommaren och lånet kan återbetalas när omsättningen kommer igång igen.

   

   

  1. Kritisk reparation och ersättning av utrustning: Säg att en del av utrustningen gått sönder och någonting måste ersättas eller repareras så fort som möjligt för att företaget ska fortsätta att fungera. Ett kortfristigt företagslån ger dig den finansiella hjälpen omedelbart. Ferratum Business lånen är utbetalda senast en dag efter fullföljd ansökan.

   

  Självklart ska ett företag inte fungera enbart på kortfristiga lån, men i många situationer kan det vara det bästa alternativet och möjliggöra projekt som annars inte hade varit inom företagets räckhåll.

  Kategori:

  Finansiering