Blogg | Ferratum Business Företagslån

Blogginlägg

 • 2016-12-12
  Hur du får ditt företag att växa

   

  Så småningom vill du väl att ditt småföretag ska växa till en stor verksamhet, eller hur? Om det stämmer bör du lära dig vilka tillväxtstrategier som kan fungera för din verksamhet.

   

  1.      Marknadssegmentering

   

  Detta handlar helt enkelt om att välja ut ett delsegment av den totala marknaden där du fokuserar ditt säljarbete.

   

  De flesta stora...

 • 2016-11-09
  Marknadsföringsidéer för en begränsad budget

   

  Om du är småföretagare har du mindre pengar att spendera på dyr annonsering än vad dina större konkurrenter har. För att konkurrera på samma nivå, men med en mindre budget, måste du marknadsföra dig på ett smartare sätt.

   

  Börja med att brainstorma med dina kollegor och affärsbekanta för att komma på smarta och okonventionella marknadsföringsknep.

   

  1.      Publicera...

 • 2016-10-14
  Effektiv tidsplanering

   

  Alla chefer försöker utarbeta effektiva strategier för tidsplanering. Tid är en begränsad resurs och det är inte lätt att utföra alla arbetsuppgifter effektivt. Det finns en uppsjö artiklar, böcker och olika rekommendationer som handlar om hur du bäst planerar din tid. Det finns däremot inte tillräckligt många praktiska och tillgängliga verktyg som möjliggör effektiv tidsplanering för små och medelstora företag (SME).

  ...
 • 2016-09-28
  Några tips för att få dina kunder att betala i tid

   

  Att driva företag innebär ofta att du måste dela din tid mellan arbetsuppgifter du älskar och sådana som inte är lika roliga. Att jaga kunder för att få betalt menar många företagare hör till den sistnämnda typen av arbetsuppgifter. 

   

  Ett av fyra företag spenderar mer än 10 timmar per vecka...

 • 2016-09-07
  arbetsuppgifter som ar latta att automatisera

  Tid är pengar.  Du har säkert hört det uttrycket ett antal gånger.  Den goda nyheten är att modern teknologi äntligen har nått en punkt då företag - även små eller medelstora - kan automatisera en stor del av sin dagliga verksamhet.

   

  Med långa att göra-listor, e-post som väntar på svar och den oändliga kedjan av möten kan arbetsdagen snabbt slukas upp av vardagliga göromål i verksamheten.

   

  För att vara...